Geen woorden, maar daden (Ewijk JO13-1 – De Bataven JO13-1 (0-3))

0 - 3

Bataven JO13-1JM

2e klasse 04

3 oktober 2020 13:00

Een bijzondere middag in alle opzichten. Niet alleen in de bekende stadions van Nederland, ook op de amateurvelden zijn deze (en komende) zaterdag geen bezoekers toegestaan. Naast de spelers is alleen de begeleiding (trainer/leider/grensrechter/chauffeurs) bij de wedstrijd aanwezig. Gelukkig kon de reporter van dienst ook mee om verslag te doen.

De spelers in het oranje hadden voor de gelegenheid blauwe hesjes aan. De spelers van Ewijk konden elkaar dan ook gemakkelijk herkennen. Voor de spelers van De Bataven was dat ook erg handig. Oranje is goed en blauw niet. De selectie was compleet.

De spelers van De Bataven herkenden elkaar niet alleen. Ze konden elkaar ook goed vinden. Gedurende de wedstrijd ging dat steeds beter. De Bataven was de gehele wedstrijd sterker. Ewijk kon echter lang bij blijven op basis van inzet. De Bataven gingen de duels te makkelijk aan. Ewijk kreeg ruimte. Ewijk was feller. De Bataven was lief voor de jongens van Ewijk.

De Bataven voetbalde beter. Ewijk kwam dan ook goed weg toen Ties de bal op de binnenkant van de paal schoot. Niet veel later ging Seth Pe diep. Recht door het midden richting de keeper lag de bal op de linkervoet. Heel beheerst ging de bal over de grond met links rechts van de keeper de goal in (0-1).

Ewijk kwam er zo nu en dan goed uit. De verdedigers hadden het goed op orde. In geval van nood staat als sluitpost Tijs nog op goal. Daar waar nodig waren er goede reddingen. De verdiende voorsprong werd in de eerste helft niet uit handen gegeven.

In de rust werden de puntjes op de i besproken. Het was een korte bespreking. Ga zo door maar stop er een beetje peper in. De Bataven had het door. De tweede helft was net begonnen of de bal ging door het midden de diepte in. Stijn ging er achter aan. Rennen, rennen, rennen. Hij was sneller, twijfelde niet en ging door. De keeper was kansloos (0-2). De Bataven rook bloed, Ewijks bloed. Ewijk was klaar met de wedstrijd. Het gemopper was begonnen. Gemopper op elkaar, gemopper op de leiding, gemopper op de scheidsrechter en gemopper op zichzelf. Stijn werd als doorgebroken speler buiten de zestien getorpedeerd door de keeper. Stijn stond gelijk op en eiste de bal op. De keeper mocht na een reprimande de doellijn weer opzoeken. De opdracht was hard en hoog op goal schieten. Mikken op de lat. Aangezien ze altijd luisteren naar wat de trainer zegt kwam de bal hard op de kruising (in plaats van iets lager en meer naar links). Ewijk stond op scherp. De leiding van Ewijk werd verzocht de jongens in het blauw tot rust te manen. Het mondje moest dicht. Helaas voor Ewijk was De Bataven nog niet klaar. Seth brak door op links en vond de keeper. De bal kaatste terug en Seth vond Stijn voor zijn tweede (0-3).

Niet veel later werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd. De Bataven had geen woorden nodig en lieten de voeten spreken (al was het moeilijk om niet tegen Ewijk iets terug te zeggen). Ewijk had nog wat woorden over. De leiding nam maatregelen die niet door iedereen werd gewaardeerd. Nadat een speler het veld niet definitief wilde verlaten eindigde de wedstrijd na 50 minuten. De Bataven stond op het punt over Ewijk heen te walsen. De 0-3 is echter ook een mooie uitslag.

Wanneer De Bataven vanaf de start meer energie weet te brengen gaat het een mooie competitie worden. Zaterdag staat Union in Gendt op het programma.