Energiekste ploeg pakt de punten (SJO Rijnland Gelders Eiland JO13-1 – De Bataven JO13-1 (4-1))

SJO Rijnland - Gelders Eiland JO13-1

4 - 1

Bataven JO13-1JM

Groep 2 05

5 september 2020 10:30

Voorafgaand aan het tweede deel van het drieluik van de bekercompetitie werd geoefend tegen Bemmel JO13-2. Een lekkere wedstrijd voor het vertrouwen waarbij de vijf-seconden-regel goed werd toegepast. Gelijk druk zetten, bal veroveren en weer proberen op te bouwen. De eerste helft was nog wat terughoudend qua score (1-1 met doelpunt van Wout). Dit werd ruimschoots gecompenseerd in het tweede deel (eindstand 5-1 met doelpunten van Yens, Stijn, Seth Pe en Giel).

De midweekse oppepper was niet voldoende voor de zaterdag. De energie die er tegen Bemmel was, was in de Tolkamer ver te zoeken of op. De Bataven voetbalde zeker niet slecht. De inzet bij Rijnland was echter beter met een gunstig scoreverloop voor de thuisploeg. De Bataven kwam al vroeg met tiktak voetbal op voorsprong. Seth Pe. maakte de 0-1. Rijnland was wakker geschud en kwam er vervolgens vaker doorheen. De Bataven kwam net steeds een stapje te laat. Net voor rust kwam Rijnland verdiend op 1-1. Helaas voor De Bataven scoorde Rijnland in de slotseconde van de eerste helft ook nog de 2-1. Misschien wat veel loon voor het werk. Het doelpunt telde.

De tweede helft was duidelijker voor Rijnland. Rijnland bereidde de score dan ook uit naar 3-1 en zelfs naar 4-1.

Met meer energie had er (misschien) meer ingezeten. Het zij zo.

Volgende week deel drie, thuis tegen OBW.