Twan Peters (schot)

1e klasse 02 (promotiepoule)

17 februari 2018 11:00

Jung

‘s Heerenberg, 17-2-2018 – De Bataven JO 17-1 heeft in de eerste wedstrijd van de promotiepoule een zwaar bevochten 2- 1  overwinning behaald uit tegen MVR. In een matige eerste helft werd tegen achterstand aan gelopen. Gelukkig herpakten onze jongens zich in de tweede helft uitstekend en werden alsnog de eerste drie punten mee naar Gendt genomen. De Bataven doelpunten werden gescoord door Cas Vermeulen en Twan Peters.

Na een uitstekende voorbereiding op de tweede seizoenshelft, met vier klinkende overwinningen op tegenstanders uit de 4de divisie en hoofdklasse, stond vandaag de eerste wedstrijd in de promotieklasse op het programma. De tegenstander was MVR uit ’s Heerenberg. In de voorbereiding van het seizoen hadden we voor de beker ook al thuis tegen MVR gespeeld. Toen werd het 3 – 3.
Nu vertrokken we met een 14 man sterke selectie richting Duitsland. Bas kon helaas niet meedoen, omdat hij op de latten stond. Daarvoor in de plaats was Jurre aan de selectie toegevoegd. Met Daan, Jop en Jurre in de wissel floot goodold scheidsrechter Jung om 11.00 uur voor het begin van de wedstrijd.
In een matige eerste helft was de Bataven steeds een pasje te laat tegen de fysiek sterke Bergse jongens. We konden niet het spelletje spelen zoals we gewend waren. Het was rommelig en daarmee speelden we MVR in de kaart. Echte kansen kregen beide ploegen in de openingsfase niet. Uit het niets sneed MVR halverwege de eerste helft door onze verdediging. Met een lage schuiver was Gido kansloos. Aan het einde van de eerste helft kreeg Cas Rasing een trap op zijn knie en moest vervangen worden door Jop. De tweede helft moest het beter, anders zouden we hier de deksel op neus krijgen. En…. het werd gelukkig ook beter. Het was Tygo die voor open goal de eerste kans kreeg, maar naast schoot. Na 10 minuten in de tweede helft kwam Daan voor Stef en Jurre voor Sten. MVR werd onder druk gezet en kwam er alleen nog maar uit door de bal naar voren te trappen op de snelle rechtsbuiten met nummer 11. Maar Jop had hem helemaal in de zak. Na een kwartier in de tweede helft was het eindelijk raak. Jurre ging op rechts door en zijn voorzet kwam via de rug van een MVR verdediger voor de voeten van Cas V. Hij aarzelde niet en schoot diagonaal in de verre hoek: 1 – 1. De Bataven bleef de druk houden en ging op jacht naar de voorsprong. Het was Jurre die de 2 – 1 na een mooie aanval op de schoen had, maar in vrije positie schoot hij naast. In de 72ste minuut was het dan toch raak. Weer via de rechterkant, waar Teun een zeer puike tweede helft speelde. De bal kwam voor de voeten van Tygo, die met links uithaalde en de bal tegen lat uiteen zag spatten.  De terugspringende bal kwam voor de voeten van Twan, die met een volley de bal prachtig in het doel ramde: 1 – 2. MVR werd niet meer gevaarlijk tot de blessuretijd. Toen kregen ze nog twee corners waarbij de keeper mee naar voren kwam. Maar onze jongens wisten zich uit deze hachelijke situaties te redden en de drie punten mee naar Gendt te nemen. Klasse prestatie jongens. Uitstekende veerkracht getoond. Volgende week is er geen programma. Op 3 en 10 maart volgen de thuiswedstrijden tegen SCOUC en  Eldenia.