Onder 15, JO15-1, 1e klasse 04

25 november 2017 12:00

Martijn Hooghoff (KNVB)

Opstelling

Koploper DIO deed het dun in hun broek voor ons. Nummer 2 op de ranglijst OSC werd puntloos naar huis gestuurd en de nummer 5 op de lijst Quick Nijmegen werd van de mat geveegd.  Uit de serie ‘goed, beter, best’ hieronder een verslag van de afgelopen 3 wedstrijden van JO15-1, dat zo ook weer naar het linkerrijtje klom.

DIO uit, 5-1.... toch best goed!

Een 5-1 verlies lijkt erop dat je van de mat gespeeld bent. Maar als je na afloop van de wedstrijd van de tegenpartij complimenten te horen krijgt en dat ze het voor het eerst dit seizoen heel moelijk hebben gehad mag je terecht concluderen dat het een geflatteerde uitslag is.

DIO beschikt over beresterke keeper en een zeer degelijke achterhoede die vrijwel niets weg geeft. Tel daarbij een paar handige aanvallers en een 3-0 achterstand met rust is een logisch gevolg. Echter….

…. na rust klapte JO15-1 erop. Vol. Gelijk de 3-1. Vanuit de wens ‘erop en erover’ gingen onze mannen door…. DIO een half uur lang de duimschroeven aandraaiend. DIO met man en macht verdedigend, de billen samen geknepen. Ze deden het dun in hun broek. Kansen voor ons, maar een geweldig goede keeper stond ons keer op keer in de weg. Een paar minuten voor tijd viel uit een counter de 4-1 voor DIO. Aan hun vreugde was te zien dat ze opgelucht waren. Laten we die opluchtende vreugde maar als een compliment beschouwen mannen. Dat uiteindelijk de 5-1 in blessuretijd nog viel scharen we dus onder de noemer geflatteerd. Goed gevoetbald!

OSC thuis, 3-2....beter!

De nummer 2 op bezoek. Maar met vertrouwen trad JO15-1 ze tegemoet. En zo speelde onze mannen ook. Vol zelfvertrouwen, goed, degelijk, sterk. We kwamen terecht op 1-0. OSC had de 1e helft niets te vertellen en slechts 1 kans vanuit een counter. Helaas die ging erin….1-1 met rust.

Nu rust leek het er even op dat we in ons gebruikelijke dipje kwamen, vrij snel met 1-2 achter. Maar niets is minder waar. JO15-1 herpakte zich en vrijwel niets werd er meer weg gegeven. Zelf er nog een paar induwend en een 3-2 winst staat als een huis! Een volwassen overwinning. Niets op af te dingen.

Complimenten voor de teamprestatie en even stilstaan bij de volgende mannen:

Tijn, Juup en Willem;
jazeker mannen, OSC had vrijwel de hele wedstrijd niets te vertellen, voor een groot deel door jullie. Georganiseerd spel. Op tijd rugdekking. Duels niet uit de weg gaand. Puike pot jongens!
Yoel;
bewaakte het spel, speelde beresterke wedstrijd. Als aanvoerder en regiseur van groot belang voor de organisatie in het team en het binnen houden van de 3 punten.
Mitch;
zowel de 1e als 2e treffer vandaag staan op zijn naam Vooral de 2e was geweldig, een zeer fraaie kopbal snoeihard tegen de touwen. Bammm!
Sander B;
…. tja, Sander…. Het begint zijn handelsmerk te worden, tijdrekken. In de goede zin van het woord. Het spel vertragen als het kan, scherp zijn als het moet. Paar goeie reddingen ook. Klasse pot weer Sander !

Quick Nijmegen thuis, 5-0.... best!

Niks, maar dan ook helemaal niks…. Quick 1888 uit Nijmegen had vandaag in Gendt niks te zoeken. JO15-1 heer en meester in eigen huis. De overwinning zou na afloop worden worden gevierd met een door trainer Niels gebakken taart. Quick had vast graag mee willen eten maar die waren al afgedroogd naar huis… 5-0!

Met af en toe hard spel en regelmatig wat geniepigheidjes probeerden Quick onze mannen nog uit hun spel te halen. Maar onze mannen hielden hun hoofd erbij. Sportiviteit en klasse zou vandaag de doorslag geven. Het was na een minuut of 20 dan ook al duidelijk, de punten blijven in Gendt. Geen dipje vandaag. Constant geconcentreerd, scherp in de duels en hoog tempo in de aanvallen. We kunnen er kort over zijn verder, beste pot van dit seizoen!

Hoofdrollen ook vandaag eigenlijk voor het hele team, maar hierbij even een paar uitgelicht:

Wout;
was er helaas nog niet bij op het veld, wel als fanatiek supporter in de dug-out. Al wel weer licht meedraaiend met de trainingen en warming up. Komende week er weer vol tegenaan en dan met beetje geluk weer wedstrijdminuten gaan meepikken voor de winterstop Wout!
Wes en Sander R;
de backs van vandaag. Zij hadden vandaag een paar handige sodemieters bij zich staan. Maar goh, laten Wes en Sander nou gasten zijn die zich daar totaal niets van aantrekken. Ze zaten er kort op en lieten zich niet gek maken. Met gemak ‘ien de tes’ die sodemieters.
Nigel en Zion;
beiden met geweldige combinaties en paar mooie passes aan het begin van vele aanvallen. Quick had gewoonweg niets te vertellen op het middenveld. Niets van gezien. Dikke duim mannen!
Rens:
met zijn kenmerkende rushes vandaag weer uiterst gevaarlijk, handig en snel. Zijn directe tegenstander ligt er nu nog wakker van. Twee maal de perfecte aangever, assistenkoning van de dag.
Olaf:
topscoorder van vandaag. Bij de 1-0 koos hij goed positie en poetste ‘m in de touwen. Bij de 3-0, zoals het een spits betaamd, snel reagerend op de rebound en natuurlijk,’ hangen die bal’!
Xam;
na een perfecte aanval over meerdere schijven werd linksbuiten Xam weg gestuurd. Op volle snelheid de back en laatste man achter zich latend en koel de stand naar 2-0 schuivend.
Rigo;
met goed storend werk zette Rigo de keeper onder druk. Toen de keeper in de fout ging was hij er als de kippen bij om de bal op te pikken en binnen te tikken. Hoppa 5-0!