80'

Onder 17, JO17-1, 1e klasse 03

7 oktober 2017 14:30

Harold Jagerman (KNVB)

Gendt, 7-10-2017 – De Bataven JO 17-1 heeft ook de derde wedstrijd van dit seizoen overtuigend gewonnen. Op sportpark Walburgen werd binnen een half uur het klusje geklaard door een 4 – 0 voorsprong te pakken. Uiteindelijk kwam er een mooie 6 – 0 eindstand op het scorebord te staan. De Bataven doelpunten werden gescoord door Cas Vermeulen (2x), Sten Basten, Stef Scholten, Joffrey Nusselder en Twan Peters.

Na een goede start van de competitie vorige week uit tegen Brakkenstein (0 – 3), stond vandaag de eerste thuiswedstrijd tegen Leones op het programma. De gasten uit Benenden Leeuwen hadden vorige week gelijk gespeeld tegen Beuningse Boys. Voor de wedstrijd werden eerst elftalfoto’s gemaakt door Christiaan van Dam. We werden verbannen naar het kustgrasveld omdat het hoofdveld gespaard moest worden.
Met Twan, Jop en Daan in de wissel floot scheidsrechter de Ruijter om 14.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Na een aftastend begin pakte de Bataven na 5 minuten het initiatief. Dat resulteerde in mooi combinaties via de linkerkant. Teun, Noah en Stef wisten elkaar goed te vinden. Ook de wisselwerking via het midden met Joffrey, Cas R, Cas V. en Tygo was optimaal. Op rechts stond Sten zijn mannetje en kon regelmatig inschuiven en Bas aan het werk zetten. Ty liep daartussen als een soort dirigent. In de 11de minuut kon er gejuicht worden. Bas reageerde het beste op een hoge bal. Hij was eerder bij de bal dan de keeper en kopte de bal in het lege doel: 1 – 0. Nog geen twee minuten later was het weer raak. Een mooie combinatie op links via Stef werd uit de draai door spits Tygo prachtig afgerond: 2 – 0. De Bataven ging door met de tegenstander opjagen. De kansen regen zich aan één. In de 32ste minuut was het weer Bas die na  goed voorbereidend werk van Noah, Stef en Teun keurig afrondde: 3 – 0. En nog geen minuut later was Tygo weer aan de beurt. Weer was Stef de voorbereidende speler. Tygo legde de bal voor zijn linker en boem: 4 – 0. Dat was ook de ruststand. Na rust kwam Twan voor Joffrey. De Bataven bleef het initiatief houden. Het was wachten op meer doelpunten. Toch duur dit ruim een kwartier. Eerst kwam Jop nog voor Teun in het veld. Het was weer Bas die scoorde en zijn derde liet aantekenen. Nu op aangeven van Twan. Nadat Daan voor Ty in het veld was gekomen, was de beurt aan Twan zelf. Hij schoot onhoudbaar raak van afstand: 6 – 0. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met deze overwinning blijven onze jongens koploper met 3 gespeeld 9, 17 doelpunten voor en nog  tegen. Nu twee weken rust en dan wacht Beuningse Boys.