4 - 2

SCE JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 3

11 mei 2017 18:30

Donderdagavond in het voorprogramma van Olympique Lyonnais -Ajax stond de wedstrijd Bataven -SCE op het programma. Het was duidelijk dat de grote jongens goed naar de kleinere jongens hadden gekeken. Er werd volop aangevallen met veel kansen en relatief weinig goals. Als je de kansen niet benut kun je een moeilijke avond krijgen. De Bataven hadden aan het einde van de rit de drie punten binnen maar dat ging niet zonder slag of stoot.

De Bataven ging zoals altijd gelijk in de aanval. De eerste grote kans was dan ook voor oranje maar Giel maaide over de bal. Niet veel later was de keeper van SCE net iets eerder bij de bal dan Stijn zodat ook deze kans niet verzilverd kon worden. Ook Hidde en Hein hadden goede schoten. De bal van Hidde ging echter net over en Hein deed een Van Beekje op de lat. Vaak valt de goal dan aan de andere kant. Gelukkig vochten de oranje jongens voor de bal en gooide Keano met gevaar voor eigen leven zich voor de bal zodat ook SCE niet tot scoren kwam.

Na tien minuten viel dan toch de eerste goal. Een corner werd door Ties in een keer in de goal gedraaid (1-0). SCE liet zich niet van de wijs brengen en met fysiek geweld hielden ze redelijk stand. Keeper Stijn mocht uitstekend redden op een uitbraak van SCE. De goal werd goed klein gemaakt. Net voor rust zorgde Hidde voor een comfortabelere score nadat hij door Seth op links op pad werd gestuurd (2-0).

Tijdens de rust werd de tactiek nog eens doorgenomen. De Bataven begon de tweede helft dan ook weer zoals ze de eerste helft begonnen met aanvallen. Helaas konden Ties en Stijn het net niet vinden. Niet veel later zorgde SCE voor de aansluitingstreffer nadat ze zigzaggend de verdediging op het verkeerde been hadden gezet (2-1). Een minuut later zorgde Ties met een hard schot met links weer voor twee doelpunten verschil (3-1). Net als bij Ajax was deze wedstrijd spannend. SCE bleef aandringen en konden voor een tweede keer scoren (3-2). De uitslag kon nog alle kanten op hoewel de Bataven wel het betere van het spel had. Na de 3-2 hadden Yens, Seth, Giel, Keano en Hidde de verdediging op orde met hulp van keeper Stijn. Ook de aanvallers waren niet beroerd een handje te helpen. Zes minuten na de 3-2 viel, net voor het einde van de wedstrijd, het
bevrijdende doelpunt. Stijn kapte zich vrij en kon binnen schieten (4-2). Het pffff van de spanning klonk langs de kant? Niet veel later was het eindsignaal daar en was er een staande ovatie. Na de penalty's werd er een heerlijk feestje gevierd.

Zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Trekvogels. Hopelijk een mooie afsluiting van de competitie.