Bataven JO9-1 geeft geen cadeautje weg tegen AWC JO9-1 (3-2)

AWC JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 3

15 april 2017 8:30

Leider

De nummer 1 van de competitie, Alverna Wijchen Combinatie, kwam naar Gendt om drie punten mee naar huis te nemen. De Bataven was echter nagenoeg op volle oorlogssterkte. Stijn op goal. De verdediging met Giel, Hidde en Seth. Op het middenveld Keano, Hein en voorin Stijn en Ties. Alleen Yens ontbrak nog met gebroken vinger.

De eerste kans van de wedstrijd was gelijk voor de Bataven. Het eerste doelpunt viel echter pas bij de tweede kans. De corner van Ties werd onvoldoende door AWC weggewerkt en viel voor de "verkeerde" voet van Hein. Hein dacht echter niet na en schoot de bal met links binnen (1-0). Een goede opsteker en een mooi vervolg op de wedstrijd van een week eerder.

De domper voor de Bataven volgde echter spoedig. AWC stond uit het niets ineens vrij en liet Stijn kansloos (1-1). De wedstrijd golfde vervolgens op en neer waarbij de Bataven de bovenliggende partij was. AWC had in de voorgaande zes wedstrijden slechts vijf tegen doelpunten geïncasseerd. De verdediging zat dus behoorlijk op slot, alleen niet vandaag. Ties sloeg net voor rust toe. Uit verschillende opties koos hij voor het harde schot (2-1 tevens ruststand).

Wat menig tegenstander niet lukt tegen AWC (scoren), lukt de Bataven wel. De tweede helft was net begonnen of het schot van Keano lag al in het net (3-1). De verdediging van AWC was van slag. De koppies gingen echter niet hangen en AWC ging op zoek naar de aansluitingstreffer. AWC heeft als nummer 1 namelijk titelaspiraties. De verdediging van de Bataven wilde echter hieraan niet meewerken. Giel, Hidde en Seth hadden de handen vol aan AWC. Gelukkig werden ze geholpen door hun ploeggenoten en niet in de minste plaats door keeper Stijn. Met een prachtige redding voorkwam hij  een tegendoelpunt voor de Bataven. Dat was maar goed ook want net daarvoor scoorde AWC de 3-2. De punten delen was vandaag geen optie. Na een mooie, goede wedstrijd kun je soms geluk afdwingen. De Bataven had dit geluk. Net voor tijd belande een bal van AWC nog op de lat. Uit de rebound kon niet meer gescoord worden zodat met de 3-2 de drie punten in Gendt bleven.

Volgende week een weekendje rust en daarna hopelijk weer net zo scherp (of nog scherper) aan de start. SCE komt op bezoek.