Nederlaag tegen Juliana '31 JO9-1 doet pijn (3-2)

3 - 2

Bataven JO9-1JM

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 3

1 april 2017 8:30

Een veelbelovende ochtend had het moeten worden. De entourage was goed. Een mooi mini-stadion met stoelen voor de begeleiders. Een coachvak waar ze niet uit mochten komen. De lijntjes waren netjes getrokken en er was een heus "16-metergebied" en een penaltystip.
De start was veelbelovend. Een mooie aanval over rechts met Hein in de hoofdrol zorgde voor het eerste gevaar. Het eerste doelpunt viel een paar tellen later. Een schot van Seth werd niet onschadelijk gemaakt door de keeper (0-1).
De rechterkant liep de eerste minuten. Met weer een mooie aanval, opgezet door Yens, langs de lijn zorgde Hein opnieuw voor gevaar. Een corner was het gevolg. De corner, ditmaal genomen door Stijn, zorgde voor gevaar. De bal ging langs iedereen heen totdat deze bij de tweede paal snoeihard door Giel in de touwen werd gejaagd (0-2).
De aanvallen losten elkaar af. Niet alleen over rechts, maar ook over links met Hidde en Keano. Helaas had Juliana twee keepers. Werd eerder in de competitie een onterechte penalty voor een dergelijk vergrijp gegeven, nu werd dit netjes opgelost met een vrije trap. De kans(en) werd(en) echter niet verzilverd.
Je zult het altijd zien. Ben je lekker bezig dan wordt een foutje hard afgestraft (1-2). De Bataven was even de weg kwijt maar niet veel later stond iedereen met wat aanwijzingen weer op de goede plek. Een prachtig opgezette aanval, met een één-tweetje tussen Ties-Keano-Ties, werd geblokkeerd door de keeper.
In de rust kregen de jongens van Juliana een peptalk. De messen werden geslepen. Dat was nodig want de Bataven was (en bleef) gevaarlijk. Gevaarlijke schoten in de tweede helft van Ties en Stijn werden geneutraliseerd. De ongrijpbare Hein werd veelvuldig over de knie gelegd. Uit één van de hierop volgende vrije trappen (die niet allemaal gegeven waren) schoot Ties de bal op de lat.
Hidde, Giel, Yens, Seth en Keano zorgde voor een degelijke opbouw. Als de doelpunten niet aan de ene kant vallen, dan vallen ze aan de andere kant. Echt gevaarlijk was Juliana namelijk niet, maar wel geslepen. Net wat harder en minder lief. Een op het middenveld opgevangen bal werd van afstand afgevuurd, buiten het bereik van Stijn (2-2). En dan moet de beker helemaal leeg. Een slalom werd helaas niet vakkundig onschadelijk gemaakt, en zo werd het net voor tijd 3-2. De derde nederlaag van het seizoen met de derde 3-2. Zuur deze keer.
De inzet was goed en het spel verzorgd. Alleen wat gehaaider worden en bij twijfel de bal (niet voor de goal langs) ver weg schoppen en de punten kunnen worden bijgeschreven. Hopelijk is het geluk woensdag tegen Orion meer aan de zijde van de Bataven.