25 maart 2017 8:30

Scheidsrechter

Leider

De Ontzettend Sterke Combinatie uit Oosterhout kwam naar Gendt om drie punten te halen. Helaas bleek de Bataven uiteindelijk toch een maatje te groot.
De afgelopen week was er goed getraind. De conditie moest immers op peil zijn, de traptechniek op orde en op de dode spelmomenten werd geoefend. Dit allemaal om klaar te zijn voor de fysiek sterkere tegenstander. OSC was namelijk net iets groter en sneller. Een goede tegenstander haalt echter het beste naar boven bij de oranje-jongens. Aan de start verschenen deze week Stijn de goalie, Seth de stopper, Hidde de linkspoot, Hein de terriër, Giel de tank, Ties de baltovenaar, Keano de balvirtuoos en Stijn de dribbelaar. Yens was door een kneuzing toeschouwer.
De Bataven was een beetje onder de indruk van het positiespel van OSC maar kwam er af en toe toch goed uit. Een hachelijk moment aan het begin van de wedstrijd deed menig hart doen stilstaan, maar Giel kopte slechts op de eigen lat en niet in eigen goal. Stress voor niks dus. De eerste helft golfde verder op en neer met een iets sterker OSC. Seth, Hidde en Giel hadden hun handen vol om de bal over te dragen aan het middenveld met Hein en Keano. Gelukkig stonden ze vrij om de bal door te geven aan Stijn of Ties. Stijn de goalie trapte goed en ver uit, hetgeen voor wat rust zorgde achterin. Aan het einde van de eerste helft was het dan toch de Bataven die de score opende. Ties schoot uit een nagenoeg onmogelijke hoek de 1-0 met rechts binnen. Tijdens de rust kon er nog even nagenoten worden van dit doelpunt.
Helaas waren de jongens aan het begin van de tweede helft de weg even kwijt. De tweede helft was nog niet begonnen of de 1-1 stond op het scorebord. Een mooie aanval van de Bataven direct daarna, werd niet beloond. Het schot van Keano ging net over. OSC zette een stapje erbij en een rush (1-2) en een slalom (1-3) later leidde OSC comfortabel, dachten ze.
De Bataven voetbalde lekker en het geluk zat mee. Keano slingerde een corner er in een keer in. Ik weet niet of deze variant ook geoefend was maar dat maakt niet uit. De 2-3 stond op het scorebord, de aansluitingstreffer was gemaakt. De geest was uit de fles en de Bataven geloofde er in. Drie minuten later scoorde Ties zijn tweede van de dag (3-3). Terwijl de klok langzaam naar het einde tikte mocht Hidde voor eigen succes gaan. En hoe. Een mooi hard schot van afstand met zijn linker been liet de keeper kansloos (4-3).
Zo blijkt de Ontzettend Sterke Combinatie toch maar gewoon de Oosterhoutse Sport Club te zijn. Weer drie punten erbij!
Volgende week wacht Juliana '31 in Malden. Dat wordt vroeg opstaan.