1 - 2

Bataven JO9-1JM

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 3

18 maart 2017 9:45

De jongens van Bemmel SC stonden de jongens uit Gendt op te wachten. Een wedstrijd onderin waarbij de punten spreekwoordelijk dubbel tellen. Helaas was Seth afwezig door ziekte. De rest van het team was echter aanwezig, klaar om de punten mee te nemen. Klein detail is dan dat je moet winnen.
De Bataven ging gelijk in de aanval. Op het middenveld waren Keano, Hein, Giel heer en meester met hulp van Ties. De bal kwam alleen niet lekker voorin bij Stijn en Ties. Bemmel stond te vaak op de plek waar de bal heen kwam. Toch was de eerste kans meer dan terecht voor de Bataven. Het schot van Stijn ging helaas naast.
Er gebeurde niet veel in de eerste helft. Gelukkig zorgde enthousiaste supporters die meegereisd waren uit Gendt voor een heerlijke sfeer op de tribune met een heuse eenmanswave. De prachtige redding van keeper Stijn werd dan ook meer dan gewaardeerd. Een schot van afstand werd fantastisch gepareerd. Met een kopbal van Giel uit een corner die net over ging werd de eerste helft afgefloten. Tijd voor de tactische bespreking. Zou de tot dan toe solide verdediging met Yens en Hidde de nul houden?
De tweede helft begon zoals de eerste helft met het fluitsignaal van de scheidsrechter. Deze keer waren de Bataven iets scherper. Er werd op de bal gejaagd. Ties ging vervolgens om een tegenstander en de keeper heen en zorgde voor de 0-1. Niet veel later zette Stijn zichzelf goed vrij maar zag de bal naast gaan. Bemmel kwam er sporadisch uit en kreeg dan (gevaarlijke) corners. Helaas zorgde een vangbal van Hidde op de achterlijn uit een corner voor een ferm fluitsignaal. Penalty.
De speler van dienst mag zo bij menig voetbalclub op het hoogste niveau in dienst komen. Zeer koelbloedig werd Stijn op het verkeerde been gezet. Op het scorebord: 1-1.
Wanneer er kansen genoeg zijn dan gaat de tegenstander er meestal met de punten vandoor. De kansen waren er voor de Bataven. Gelukkig werden de uitbraken van Bemmel gepareerd. De verslaggever van dienst heeft bijna iedereen achterin van dichtbij gezien om Stijn te assisteren. Een paar minuten voor tijd was er meer dan een kans. Giel zorgde ervoor dat de bal in de touwen lag (1-2). Na een paar zenuwslopende minuten kwam het verlossende fluitsignaal. De punten gaan mee naar Gendt.
Volgende week weer op eigen terrein tegen OSC. Tijd voor sprankelend voetbal.