15 oktober 2016 10:15

Tim Joosten

Opstelling

Vandaag ontvangen wij koploper Spero uit Elst op een regenachtig sportpark Walburgen.

Op papier geen gemakkelijke wedstrijd omdat de gasten nog geen punten hebben gemorst,maar in de praktijk kan het natuurlijk altijd anders uitpakken.

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden begonnen onze jongens deze keer gelijk fanatiek aan de wedstrijd.Dit leverde een leuke pot voetbal van beide zijden op.

Het duurde dan ook tot de tiende minuut voordat de eerste echt serieuze kans zich aandiende voor de gasten uit Elst, maar Justin wist deze aanval op een knappe wijze onschadelijk te maken.

Onze jongens besloten er nog een tandje bij te zetten wat resulteerde in een licht veldoverwicht.

Dit alles werd zelfs in de vijftiende minuut beloond met een 1-0 voorsprong door een beheerst ingeschoten bal van Luc.

Hierna was Spero heel even de weg kwijt, en onze boys roken meer kansen.

Zo was de slotfase van de eerste helft dan ook voor ons, met zelfs nog kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, door wederom een schot van Luc die deze keer de lat raakte.

Maar wat vooraf onmogelijk leek, gingen wij toch rusten met een 1-0 voorsprong en dit was geheel de verdiensten van onze jongens!

De tweede helft ging weer even fanatiek van start als de eerste helft, en zo bleef het voor het publiek een boeiende wedstrijd om naar te kijken.

Hoewel Spero nu iets sterker uit de startblokken kwam,boden onze jongens toch weer knap tegenstand.

Maar dit kon helaas toch niet voorkomen dat in de zevende minuut na rust de gelijkmaker werd aangetekend.

Dit weerhield onze jongens er echter niet van om de koppies te laten hangen.Integendeel,

er werd prima door beide partijen door gevoetbald,waardoor er ook weer over en weer kansen ontstonden.

Maar mede ook door zeer goed keeperswerk van Justin werd de gelijke stand in evenwicht gehouden.

Toch was het dezelfde Justin die in de vijftiende minuut een simpele terugspeel bal van Thomas door de benen liet glippen waardoor de tegenstander de bal simpel in het doel kon tikken. 1-2 !!

Dit was wel een domper voor onze zo sterk spelende en hard werkende jongens.

In de slotfase van de wedstrijd konden we verder geen pannen meer breken, waardoor wij onszelf door deze ene fout toch wel wat tekort hebben gedaan.

Maar door vandaag hard te werken konden we toch met opgeheven hoofd het veld verlaten.

We deden niets ten onder aan de koploper, en als we deze instelling kunnen blijven behouden dan gaan er zeker nog wedstrijden gewonnen worden en zullen wij spoedig de kelder van de ranglijst verlaten!

Door:Erick Verhoeven