Topper JO9-1 tegen Achilles'29 onbeslist

Achilles '29 JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 3

8 oktober 2016 8:30

Tim Joosten

Vorige week, na de 10-0 tegen Beuningse Boys, mocht De Bataven zich aan kop van de competitie nestelen. Zes ploegen met negen punten uit vier wedstrijden streden om deze plek. De Bataven had het beste doelsaldo. Achilles uit Groesbeek had ook negen punten. Een heuse topper op het programma met als inzet de eerste plaats.

De Bataven ging op deze koude herfstdag furieus van start. Na tikkietakkievoetbal, waar Barcelona jaloers op zou zijn, zorgt Ties binnen een minuut voor de 1-0. De verslaggever had zijn boekje nog niet opgeruimd of de 2-0 was een feit. Keano van afstand, droog, hard, onhoudbaar. Giel zorgde vervolgens vanuit de rebound voor de 3-0. Na dit doelpunt werd Achilles wakker. Ze voerde de druk op met als resultaat de 3-1. De Bataven herpakte zich. Er werd weer frivool gespeeld door Stijn, Ties en Giel voorin. Keano, Hein en Seth zorgde voor de aanvoer terwijl zij ook samen met Yens en Hidde voor de verdediging zorgde. De Bataven was aan het slot van de eerste helft sterker, tot de laatste minuut. Linkspoot Hidde kreeg de bal op rechts terwijl Achilles de druk opvoerde. De bal mocht naar de zijkant of over de achterlijn maar het lukte niet. Met een wanhoopsschot werd de bal weg gepoeierd. Alleen de bal werd net verkeerd geraakt. Hidde maakte zijn eerste (eigen) doelpunt van de competitie en was er terecht niet blij mee. En zo was de ruststand net niet wat gewenst was.

Tijdens de rust gaven de coaches de laatste aanwijzigingen. Achilles werd vervolgens gelijk gevaarlijk. Een corner werd net over gekopt en een bal kwam op de lat. Keeper Stijn keek de ballen er gelukkig uit of hield met puik keeperswerk de ballen eruit. Helaas vergat De Bataven echt te voetballen en de wedstrijd te beslissen. En zo werd de druk uiteindelijk toch te groot. Aan het einde volgde een hard schot die vervolgens via Yens in eigen goal kwam. Kortom, veel gescoord, alleen ook aan de verkeerde kant. Vooraf was wellicht voor een gelijkspel getekend. Na de eerste helft was de winst verdiend. Na de tweede helft kon iedereen, behalve de spelers van De Bataven, met de stand leven. Een derde plek is ook mooi. Volgende week tegen de koploper Eldenia. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen met als inzet weer de eerste plaats.