Bataven JO9-1JM

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 3

1 oktober 2016 13:45

Zaterdag 1 oktober 2016, Beuningse Boys JO9-2 - Bataven JO9-1

Belabberd was het optreden in Elst twee weken geleden. Het mooie positiespel van de week daarvoor tegen De Treffers was blijkbaar in Gendt gebleven. Helaas geen drie punten bij een 2-1 stand in het voordeel van Spero. De eerste tienklapper van het seizoen (tegen DIO'30) een week later maakte het "drama van Elst" meer dan goed. Met een of meer doelpunten van Keano, Ties, Stijn, Seth, Giel en een doelpunt voor de tegenstander stond er na twee keer twintig minuten zomaar een 15-1 op het scorebord. Dit was weer in Gendt. Grote vraag was dus of de punten ook uit gehaald konden worden. Tegen Beuningen moest het dan gebeuren.
Met een goede donderpreek op donderdag nog vers in het geheugen stonden ze gemotiveerd aan de start. Serieus, maar ontspannen en met een lach stond iedereen netjes op positie. Goed op positie voor goed positiespel. De bal ging van voet naar voet de ruimte in en zo kwam, met doelpunten van Keano (2x), Ties en Stijn of toch Giel, een 4-0 ruststand op het virtuele scorebord. De grote kunst voor de tweede helft was het positiespel vast te houden en wel tot het einde. De tweede helft was nog niet begonnen of Ties had doelpunt nummer vijf er in liggen. Stijn, heerlijk in positie gebracht door Seth, nam nummer zes voor zijn rekening. Stijn, de keeper, begint langzaam wat te mopperen. Hij heeft niet te doen :( Nou ja, hij kan toe kijken hoe de keeper van de tegenpartij de bal van Ties door zijn benen krijgt. Dit doelpunt werd gevolgd door een heerlijk doelpunt van Stijn na weer heerlijk positiespel. Iedereen werkt hard, voorin, achterin, op het middenveld en sporadisch de keeper. Hij staat er wanneer het moet. Giel neemt vervolgens nummer negen voor zijn rekening en bijna nummer tien. Deze wordt echter door de boys van Beuningen zelf in de goal gelegd. Weer een tienklapper na een heerlijke wedstrijd.
Volgende week staat, op papier, een sterkere tegenstander op het programma in Gendt: Achilles '29 uit Groesbeek.