MO11-1 zetten de schouders eronder. - V.V. De Bataven
sinds 1932
"De Bataven, Onze vereniging" Ik hoor erbij!

MO11-1 zetten de schouders eronder.

Bataven MO11-1

2 - 4

Peeske 't MO11-2

Competitie

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 2e klasse 06

Datum

17 september 2016 10:15

Scheidsrechter

Leider

Accommodatie

Onbekend

Door: Job Roelofs

De meiden zijn voorafgaand aan de wedstrijd door huisfotograaf Jan-Hein Kramer gefotografeerd. Met de teamfoto en de profielfoto’s wordt de teamsite nog weer professioneler gemaakt.

Vandaag is onze nieuwe versterking er ook bij, Bo Gerrits. De reporter heeft op de training gezien dat Bo lekker mee kan voetballen. Ze is al volledig opgenomen in het team. Welkom Bo!!

Na de warming up en de tactische bespreking gaat de wedstrijd beginnen onder begeleiding van scheidsrechter René. Het begin van de wedstrijd leek veel op die van vorige week. Onze meiden moeten even wennen dat ’t Peeske vol gas aan de wedstrijd begint. Vooral de nummer 10 van ’t Peeske is erg sterk. Voor dat de meiden het in de gaten hebben is het 0-2.

Maar zoals vorige week gaan de koppies niet hangen en gaan de schouders er onder. Er worden kansen gecreëerd. De werklust is er en de meiden werken als een team. Zo coachen de meiden elkaar steeds meer.  Ondanks de kansen wordt er in de eerste helft niet gescoord.

In de rust legt Renate met de bidons de spelsituaties uit, zodat de meiden snappen wat ze moeten doen. Handig die bidons met namen erop. :-)

De tweede helft start als een kopie van de eerste. De keeper van ’t Peeske is nu spits geworden en ze heeft er heel snel 2 doelpunten in liggen.  Nu zijn de meiden het zat.  Voor de rest van de wedstrijd komt de tegenstander niet meer gevaarlijk voor de goal.

Dan gaan de Bataven meiden op zoek naar de doelpunten. Uiteindelijk worden er 2 nog doelpunten gemaakt. De tegenstanders is moe, maar het lukt niet om de vele kansen om te zetten in doelpunten.

De conditietraining en het opdrukken is dus de moeite waard geweest! Vandaag is er helaas niet meer te behalen. Er is hard gewerkt en er was recht op een gelijkspel of meer.

Spelersbeoordeling:

Keeper

Liv staat goed te keepen, staat ver voor de doellijn waardoor ze de ballen goed kan pakken of de schoten kan stoppen met haar benen. Tijdens en na de wedstrijd wordt er door de begeleiders van “t Peeske complimenten gemaakt voor het keepwerk.

Defensie

Demi is achterin duidelijk in haar element. De meeste ballen worden zorgvuldig afgepakt. Correcte duels waarbij de grootste meiden van de tegenstander het moeilijk hebben en soms gevloerd worden.

Mare heeft er vandaag zin in. De aanvallen worden vakkundig onschadelijk gemaakt. En wanneer er ruimte is gaat ze mee naar voren. Zoals we gewend zijn, langs de zijlijn en dan de bal voor geven of zelf schieten. In de 2de helft komt ze na een mooie actie bij het doel en wordt de bal gericht hard in de rechterbovenhoek geschoten. Een fanatische goal.

Middenveld

Zaira weet waar ze lopen moet en maakt het de tegenstander lastig. Zaira houdt van snel voetbal. De bal moet rollen! De bal wordt gelijk doorgespeelt. Dit zijn gerichte passes naar vrijstaande teamgenoten. Ook hoort de reporter haar regelmatig haar teamgenoten coachen. Bo, ga jij naar de bal!

Juul controleert op het middenveld en is zowel voorin als achter te vinden. Voorin wordt de bal van de zijkant stilgelegd om zo een perfecte voorzet te geven. Je ziet aan haar gezicht dat dit precisiewerk gaat worden.

En dan Bo! De hele wedstrijd al fanatiek. En hoe langer de wedstrijd duurt komt ze steeds meer in haar rol. Verdedigen, aanvallen het maakt niet uit. In de tweede helft komt ze door een lange bal vanaf het middenveld voor de goal. Koelbloedig schiet ze op goal en patsssss, een doelpunt!

Liza loopt op het middenveld. Met haar fanatieke blik in haar ogen gaat ze voor elke bal. Hoe groot de tegenstander ook is ze wil de bal hebben. In de eerste en tweede helft een aantal goede kansen gehad, die er net niet in gingen.

Aanval

Voorin pingelt Lynn er lustig op los. Kappen, draaien niets is te dol. Dit is vandaag niet beloond met een mooi doelpunt. Maar achterin bij de tegenstander staan ook meiden waar zelfs Lynn tegenop moet kijken. Voor de neus van de reporter maakt Lynn zelfs nog een mooie panna.

Mara heeft na vorig week duidelijk haar zinnen gezet op een doelpunt. Als diepe spits blijft ze continue gefocust op haar goaltje. In de 2de helft kan ze na een lob bal over het middenveld met een solo actie voor de goal. Maar kan op het laatst de bal net niet het zetje geven dat er gescoord word.

Op naar volgende week!!

Delen

"Oranje zwart zijn onze kleuren"