Trekvogels 9 (zon)

Mannen zondag, 8, 7e klasse 06

20 september 2015 10:30

Bataven 8: Start van het seizoen.

Na een geweldige voorbereiding, waarin we helaas niet door gingen in het toernooi wegens een eigen goal en verder nog een oefenwedstrijd die verloren werd met onbekende uitslag is het nieuwe seizoen dan toch begonnen. Ditmaal weer terug in regio Nijmegen (gelukkig maar) na 3 jaar (en 3x een tweede plaats) om misschien wat leukere tegenstanders te treffen.

De eerste competitie wedstrijd behoort intussen tot het iets verdere verleden, en werd na een doelpuntloze eerste helft die redelijk in evenwicht was toch met 4-0 gewonnen dankzij een zeer sterke tweede helft. Doelpunten van (in scoringsvolgorde): Colin, Bram V, Thomas D (penalty), Sander L.

De tweede wedstrijd is op het moment van schrijven vandaag gespeeld en we troffen hier één van de twee teams van Trekvolgels die in de competitie zitten namelijk Trekvogels 9. Dit team had hun eerste wedstrijd met 5-0 gewonnen. Op het vervroegde tijdstip van 10:30 (tegenstander dacht 10:00 haha) werd er ergens in een hoek (poelwijk) afgetrapt. Onze aanvoerder (Roland) was er weer eens bij, maar hadden we hem nog nodig? Mochten we verliezen konden we hem nog altijd als de schuldige aanwijzen.

Binnen twee minuten had Colin het gezien en moest hij wisselen wegens arm/rugklachten(?). Misschien iets minder fitnessen! Of misschien had hij gezien dat het tempo het eerste kwartier hoger lag dan Barcelona. Helaas was het Trekvogels die uiteindelijk op voorsprong kwamen, eerst 0-1 via een vage kluts en daarna 0-2 via een goede kopbal. Intussen ook nog een raar moment waar een speler van de Bataven blijkbaar geblesseerd lag, de spits van de Bataven de keeper uitspeelde om uiteindelijk gevloerd te worden door diezelfde keeper. Een minuut later ook door een verdediger van Trekvogels beoordeeld als “dat was een zuivere”, helaas was hij de scheidsrechter op dat moment niet. We kwamen erna goed terug door een rebound op een schot van Jelle die tussen twee verdedigers kon worden binnengewerkt door Thomas D. Daarna zorgde de hoge druk van ons tot een foutje achterin waardoor Roland een man voorbij kon komen om de gelijkmaker binnen te schieten.

In de tweede helft is het uiteindelijk een typische amateur wedstrijd geworden met voldoende goals. Via een hakje als assist van Colin kwam wederom Roland alleen voor de goal en namen wij de voorsprong. Intussen had een speler van Trekvogels geel gekregen en moest hun beste speler na het in de grond trappen het veld verlaten. Dit zorgde voor momentum en na een voorzet van Colin hoefde Jelle vanaf 2 meter alleen maar binnen te tikken. Het ging erom dat hij zit, maar de manier waarop dat vanaf 2 meter gebeurde was nogal apart, hij leek de bal het doel in te rollen ofzo. Hierna verslapte we even en sloot Trekvogels weer aan met de 4-3 en ook nog bijna de 4-4, maar Edwin kon dit gelukkig voorkomen. Een tweede speler van Trekvogels kreeg ook nog geel, wat ons natuurlijk niet slecht uitkwam en besloot een speler van Trekvogels zijn eigen keeper op de proef te stellen door net langs zijn eigen kruising te vuren van 20 meter. Uiteindelijk volgde een ongelukkige eigen goal, en een corner die voor de voeten van Roland (zijn 3de) kwam voor een veilige 5 en 6-3 en zelfs nog de 7-3 van Thomas D. Trekvogels kwam nog tot 7-4 maar de wedstrijd was al gespeeld.

Man of the match: Vader van Colin voor het brengen van de bidons.

0-1 – Trekvogels 9

0-2 – Trekvogels 9

1-2 - Thomas D.