F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 11

2 mei 2015 10:15

Mike Verhoeven

Bataven F3 – RKHVV F8                                                                                                              2 mei 2015

Om kwart over tien is het zover, één van de twee belangrijke wedstrijden gaat van start. Op het spel staat het in de race blijven voor het kampioenschap. De Bataven F3 staat eerste, RKHVV staat tweede met twee punten minder. Voor RKHVV is het de laatste wedstrijd, dus erop of eronder.

Beide teams gaan sterk van start en zijn erg aan elkaar gewaagd. Na enkele minuten is er een eerste corner voor RKHVV, de kopbal gaat net naast.
Daarna volgt een goede aanval van De Bataven, maar dat levert ook niet meer dan een corner op. Daarna is er een vrije trap voor Bataven, maar Stef schiet keihard over.
RKHVVV valt weer aan maar Stef verdedigt goed.
Dan is De Bataven weer aan de beurt om aan te vallen. De bal komt bij Kamiel. Hij schiet maar de bal gaat naast.
Zo blijft het een heen en weer gaan van aanvallen. Stef schiet nog een keer, met links, maar die gaat ook naast.

Met de rust is het nog 0-0, maar het publiek heeft een spannende eerste helft gezien, met twee ploegen die allebei gaan voor de winst.

De De Bataven trapt na de rust af. Kort daarna krijgt RKHVV de bal en schiet op doel. Dorus redt. Daarna is er een corner voor RKHVV en daaruit beland de bal op de paal, geluk voor De Bataven. De trainers en ouders houden het niet meer droog onder hun oksels, wat een spanning.
Kamiel schiet nog eens, maar de keeper van RKHVV staat goed op zijn plaats en houdt de bal.
Jens probeert van alles, maar de verdediging van RKHVV is ijzersterk.
Dit kan ook gezegd worden van de verdediging van De Bataven. Tijn en Maik verdedigen als leeuwen om in ieder geval maar niet te verliezen.
Ties Arends, invaller van De Bataven F5, staat ook erg sterk te voetballen en staat zijn mannetje op het middenveld, evenals Jan-Willem, die vaak als stoorzender  voor een nieuwe aanval van RKHVV op treed.
RKHVV krijgt een vrije trap, maar de keeper van De Bataven stompt de bal met een snelle reactie net over.
Daarna komt de bal bij Bas. Die begint aan een zeer lange sprint, waarbij hij iedereen van RKHVV zijn hakken laat zien. Maar bij de goal gekomen is hij waarschijnlijk te vermoeid en zijn schot mist precisie en gaat naast. Dan fluit de scheidsrechter af en kunnen de hartslagen weer naar hun normale stand terug.
De wedstrijd eindigt in de brilstand, 0-0. Een terechte uitslag. Dit betekent voor RKHVV dat de kans op het kampioenschap zijn verkeken. De Bataven doet nog volop mee en heeft de goede papieren om het de volgende wedstrijd te kunnen afmaken tegen SVO ’68.