40'

Meisjes E-pupillen zaterdag, ME1, 2e klasse 16

10 maart 2015 18:30

TIKKIE TAKKIE OP DE PANNERDENSE VELDEN

Op dinsdagavond 10 maart vertrekken we om 17.30 uur richting Pannerden Voor de wedstrijd tegen de meiden van RKPSC. Het beloofd een top avond te worden. Ritje over de pont, lekker avondzonnetje, mooie accommodatie en veel supporters langs de kant.

Onze meiden doen zoals altijd een goede warming up en gaan daarna lekker inspelen. Tikkie takkie…..

OEI!!!!!! Daar komen de tegenstanders. Die meiden zijn van een heel ander formaat dan die van ons (grote, langer, breder). De sportieve scheids fluit voor het begin van de wedstrijd. Blijkbaar waren wij als publiek meer onder de indruk van de tegenstanders dan de meiden in het veld. De Bataven trekt meteen van leer. Suus begint in de goal en Lotte staat rechtsvoor. De rest van de opstelling is eigenlijk zoals gewoonlijk. Iedereen is meteen fel op de bal. Er wordt ruimte gecreëerd door een aantal mooie passes van o.a. Tess, Nina, Anoek. Tikkie Takkie…..

Na een kwartiertje heeft de Bataven opnieuw een mooie aanval. Uiteindelijk weet Nina de bal dwars over het veld bij Dee Dee te krijgen. Zij staat lekker vrij, dribbelt met de bal nog een stukje richting goal, schiet…. En raak, 1-0!!!!!!!!!!!

Daarna gaat de wedstrijd lekker tegen elkaar op. Suus tikt met haar vingertoppen nog een schot van RKPSC over de doellat. Verder houden Iris, Sjan en Ellen het goed dicht achterin. Vlak voor rust wordt een strakke corner van Sjan nog gemist door onze meiden. Dan fluit de scheids voor rust en verdwijnen alle meiden voor een welverdiende pauze in de kleedkamers. Het publiek blijft achter. Lekker nagenieten van de goed gespeelde eerste helft en in volle verwachting van wat de tweede helft gaat brengen.  Sam (broertje Kyra) deed op de heenweg al de enthousiaste uitspraak dat De Bataven gaat winnen vanavond. Door het goede voetbal wat de meiden laten zien, krijgen we er langs de lijn ook steeds meer vertrouwen in.

We gaan het beleven want iedereen staat weer op het veld.

Een kleine wisseling in de opstelling. Iris staat in de goal en Suus gaat naar haar vaste plek in de verdediging. De rust heeft de meiden goed gedaan want ze gaan precies zo van start zoals ze de eerste helft geëindigd zijn. Het veld breed houden, ruimte zoeken, goed overspelen en de tegenstander afschermen. Dit leidt tot een aantal kansen die helaas niet worden benut. Dan wordt het even spannend (tenminste voor de Bataven supporters). RKPSC zet een beetje druk en blijft een tijdje voor de goal van De Bataven. Maar door goed verdedigingswerk, samenspel (Krya, EllenAnoekDeeDeeSuus) en keepen van Iris behouden de meiden hun voorsprong. Tikkie takkie….

Dan een corner bij de andere goal. De bal belandt bij Dee Dee. Zij schiet op goal, de keeper van RKPSC heeft hem niet klemvast, Suus zit er met een voetje tussen. JAAAAAAA, 2-0!!!!!!!!!!!!

De wedstrijd wordt steeds leuker om naar te kijken. Ondertussen zijn er nog wat meer supporters toegestroomd. Ondanks het goede voetbal ligt er uiteindelijk toch een bal van RKPSC

in het netje, 2-1. Maar onze meiden zijn vandaag echt niet van hun stuk te brengen. Ze zitten allemaal goed in de wedstrijd. Ze weten de wedstrijd lekker uit te voetballen. Tikkie takkie…….

Dan klinkt het eindsignaal en vervolgens een oorverdovend applaus en gejuich vanaf de zijlijn.

JOEHOE de 3 punten gaan met het gratis ritje over de pont mee naar Gendt. Meiden, wat hebben jullie ons laten genieten. Jullie hebben de verwachtingen helemaal waar gemaakt. Wat een TOPAVOND!!!!!!!!!!!