Goede eerste start ME1 - V.V. De Bataven

Goede eerste start ME1

Bataven MO11-1

10 - 1

DVC '26 ME2

... (schot)
5'
... (schot)
10'
... (schot)
15'
19'
... (schot)
... (schot)
20'
... (solo)
37'
... (schot)
39'
... (schot)
40'
... (schot)
41'
...
44'

Competitie

Meisjes E-pupillen zaterdag, ME1, 2e klasse 16

Datum

7 februari 2015 10:30

Scheidsrechter

Mike verhoeven

Accommodatie

Onbekend

Meiden E1 gaan voor koppositie
 
Bataven ME1 - DVC ’26 ME2
 
Vanaf de eerste minuut gaven onze meiden de tegenstander uit Didam geen kans. Ze zetten de tegenstandster onder druk en speelden zelf volop de aanval. Deze aanvallen werden voortgebracht met heel mooi samenspel. Meiden wat zijn jullie gegroeid zeg.
Na 5 minuten voetballen speelde Nina de bal mooi naar de vrijstaande Dee Dee. Die wist zich wel raad met de bal en schopte deze strak in de hoek: 1-0. Weer 5 minuten later stond de ruststand op het scorebord. Iris steekt de bal op de vrijstaande Dee Dee. Dee Dee geeft de keepster geen kans en het staat 2-0.
De korte pauze had de benen van onze meiden niet koud gemaakt. De Bataven zocht snel weer de aanval en een schot van Suus werd door de keepster maar half gekeerd. Iris was er als de kippen bij om de bal resoluut tegen het net te schoppen: 3-0. Vanaf de aftrap sloop DVC naar voren om gelijk de 3-1 aan te tekenen. De bal werd hoog ingeschoten, net iets te hoog voor Tess. Onze meiden waren geenszins van slag. Uit de eerste aanval speelt Iris een steekpass op Suus. Suus schiet de 4-1 binnen. Lotte, de eerste helft nog keepster, kreeg het op de heupen. Eerst vanaf rechts passeerde ze een aantal DVC-meiden om vervolgens de bal onberispelijk achter de keepster te schieten, 5-1. Nog geen minuut later kreeg ze de bal vanaf links. Weer dacht ze niet na en ze schoot snoeihard de 6-1 binnen. Toen het publiek dacht dat de scheidsrechter maar moest af fluiten (het was erg koud langs de lijn) dachten de meiden in het veld er toch nog even anders over. Iris gaf weer een mooie steekpass. Weer op Dee Dee die hier wel raad mee wist en de 7-1 binnenschoot. Tegen het einde van deze goede wedstrijd bouwde Iris de score uit tot 8-1. Na een goede actie op links speelt Nina Dee Dee nog een keer vrij. Dee Dee pikt haar vierde goal mee: 4-1. In de slotseconde dacht Nina dat het ook nog wel leuk is om de dubbele cijfers te halen. Dee Dee speelt mooi over op Nina die verdekt schot de hoek opzoekt en zo de 10-1 eindstand op het scorebord zet.
De dames hebben mooi samengespeeld. De namen van de assists en de doelpunten zijn hier genoemd, maar de meiden die hun vrouwtje stonden in de verdediging en het middenveld hadden zeker zo’n belangrijke bijdrage aan deze overwinning. Dit was de overwinning van het collectief. Een prachtige wedstrijd waarin heel goed werd samengespeeld.
Was dit nu de verdienste van de stand in trainers of was de basis al gelegd in de trainingen? De komende wedstrijden gaan het ons leren. De stand in trainers hebben in ieder geval zeer bevlogen de meiden geleid.
Fred Janssen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!