Update 21-6 Verslag Bataven Cup

9 juni 2021 16:00


Beslissing in Poule B Bataven Cup is gevallen!

Afgelopen zondag heeft Bataven zaterdag 2 beslag weten te leggen op de Bataven Cup in poule B. In een rechtstreekse confrontatie werd Bataven 4 met maar liefs 5-0 verslagen. De Dumfries van Bat zat 2 (alias Koen R) wilde maar al te graag wat kwijt aan onze verslagever ter plaatsen. Wie had dat verwacht dat ik bovenaan de topscorers lijst zou staan. Tegen een ander medium van de Bataven (Bataven Expres) verklaarde hij onlangs in de rubriek de pen dat hij nog nooit om de prijzen gespeeld heeft. Nu heb ik de eerste binnen en dit smaakt naar mee. Wellicht moeten we weer op zondag gaan voetballen voegde hij er nog aan toe.
Het duurde lang voordat trainer Kruip voor de camera verscheen. Zijn eerste woorden waren: we weten waar Bat Zat 2 toe in staat is. We hebben ze lang en grondig bestudeerd door al een paar jaar lang wekelijks een of meerdere spelers mee te sturen. Helaas hebben we door Corona niet de laatste aanwinst Rob A. kunnen analyseren. Die maakte duidelijk het verschil. Nu zorgen dat we iedereen weer opgelapt krijgen voor komende vrijdag. Dan spelen we tegen Bataven 3. We zullen moeten winnen om tweede in de poule te worden.
Bataven 3 won “de derby” van de Bataven Cup door vrij eenvoudig Bataven 5 te verslaan. Deze wedstrijd staat in vergelijking tot Feyenoord – Ajax, Rangers – Celtic , Nederland – Duitsland. Weken lang werden er in de pers al speldenprikjes aan elkaar uitgedeeld.
Het populaire tv programma Bataven 5 TV verloor zelf een sponsor. Een van de tafel heren alias “mister haar op de zak” was zover gegaan dat Gillette zich terug getrokken heeft als sponsor. De woordvoerder van Gillette bevestigde als je haar op de zak gaat promoten dan verkopen wij niets meer. Dit conflict is schijnbaar binnen het vijfde geëscaleerd en Lexie mocht zijn kunst langs de zijlijn aan zijn favoriete linkerkant laten zien, echter met een vlag in zijn hand. Zo kon hij toch een deel van de linkerflank bestrijken. Benieuwd of deze beelden in de nieuwe aflevering te zien zijn van Bataven 5 TV.
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn het werd een duidelijke 4-1 overwinning voor Bataven 3. De grote man aan de kant van het derde was Job Wolpert met maar liefs drie doelpunten wist hij de oude glorie op de knieën te krijgen. Vrijdag aanstaande wacht de clash tegen het vierde. We hebben genoeg aan een gelijk spel voor de tweede plaats maar hopelijk winnen we een keer van onze angstgegner.
In poule A werd er door de weeks en gisteren ook gespeeld. Op woensdag herstelde Bataven 9 zich van de nederlaag tegen Bataven 6. Bataven 8 werd in een fouten festival verslagen met 2-0. Het had op 13-12 voor Bataven 8 kunnen zijn. We zaten er al vroeg in de wedstrijd conditioneel doorheen was de verklaring voor het mindere spel van Wallie junior. Ik heb nog nooit kramp gehad ook niet naar vier dagen maximaal springen, hossen en bierdrinken met de kermis. Nu schoot de kramp in de eerste helft erin. Uiteindelijk trekken we de wedstrijd toch over de streep. Met drie gespeel zes punten en Yannick die Bataven 6 nog moet fluiten, zit er als we zondag van Bataven 10 winnen, nog van alles voor ons in. Dit waren de worden van Freek. Freek was blij dat hij voor de tweede keer een cleansheet had.
Voor de wedstrijd van Bataven 7 – Bataven 6 werd Yannick nog beïnvloed door Freek. Echter Yannick is een betrouwbaar man en de fluit zijn eigen wedstrijd. Tijdens het fluiten kwam hij tot een mooie conclusie. Twee ploegen die van achter uit met verzorgd voetbal de aanval zochten. Dit heb ik nog niet gezien in poule A. Bataven 7 was op volle oorlog strekte terwijl Bataven 6 hun vedette Thijs Saat miste.
Bataven 7 begon furieus aan de wedstijd echter de paal en Guido voorkwam een vroeger achterstand. Hierna speelde Bataven 6 het heel goed uit en liepen vrij eenvoudig uit naar 0-4. Met wederom een geweldige goal van Dave “Pirlo” Arends. Lobje buitenkant voet.
Collin Janssen was minder blij. Ik zou een rustig oppas avondje bij mijn zus hebben. Mijn zwager moest voetballen (althans dat probeert hij) en mijn zus had een feestje. Kon ik erachter dat ik zelf moest voetballen… tegen mijn zwager. Tot zijn groet schrik zag hij Yogi niet alleen met 1-5 winnen maar ook nog eens de openingsgoal voor zijn rekening nemen. Gelukkig is kerst nog ver weg maar ik ben bang dat yogi er nog eens over begint tijdens het kerst diner. Dan zal ik gelijk nog even de penalty benoemen, grapte Yogi.
Zondag wacht de clash met Bataven 10. Bataven 10 wist ook zijn tweede wedstrijd relatief eenvoudig te winnen met 4-0. Ons doel is duidelijk we komen niet voor de sportiviteit maar voor de punten aldus die nieuwe coach Ronnie A. Met zes uit twee en elf voor en nul tegen staan we er goed op. We zoeken nog een shirtsponsors. Vandaag moesten er zelfs jongen met de blote pens de wei in. Het leek wel een camping elftal. Wellicht zorgen onze goede presentaties ervoor dat een etablissement aan de dorpstraat in Gendt ons wil gaan sponsoren komend seizoen. De spelers zijn enthousiast. Op Insta kunnen we zien dat er onderhandelingen zijn. De eigenaar wilde het volgende erover kwijt: in het verleden heb ik veel gasten zien komen na de derde helft. Altijd gezellig en top dat ze komen maar voor dat je het weet krijgen ze verkering in Doornenburg of Oss en vervolgens zie je ze niet meer en worden mijn shirts niet meer met trotst gedragen. Het is knap wat het tiende doet in de Bataven Cup voegde hij er nog aan toe.
Even was er de hoop voor de reserve aanvoerder van Bataven 9. Aangezien de eerste aanvoerder een weekendje weg was. Dit tot onbegrip van de reserve aanvoerder: hoe kun je in de beslissende fase van de Bataven Cup lekker naar Zeeland gaan waren zijn worden. Het ergste is dat hij ook onze vaste grens mee nam. Stond ik daar met de band om te vlaggen. Freek kondigde zijn afscheid aan mocht het de pingel stoppen. Gelukkig voor de tegenstanders komend seizoen blijft hij keepen.
In poule C trappen de MO19 woensdag af tegen Bataven zat vrouwen 1. In de poule is nog van alles mogelijk. De trainers van de MO19 zijn nog druk bezig met het kiezen van hun selectie voor de komende weken. Voor Bataven zat vrouwen 1 is een overwinning voldoende om de cup mee te mogen naar huis. Kortom er is nog alles voor te spelen de komende wedstrijden.Poule des doods trapt af in Bataven Cup!

Afgelopen zondag stonden er drie wedstrijden op het programma van de Bataven Cup. Door de weeks won het nieuwe tiende met maar liefs 7-0 van Bataven 8. De jonge honden van Bataven 10 waren een stuk feller en agressiever. Ik zag mezelf weer op het veld staan in de lichtbokaalcup van de Bataven als jong broekie, aldus Johan B trainer van Bataven 8. Nu weet ik wat de veteranen van toen mee hebben gemaakt. Het geluk van Bataven 10 is dat de Gendtse Bas Nijhuis was aangesteld op deze wedstrijd. Zoals iedereen weet heeft de Gendtse Bas Nijhuis een engelse manier van fluiten. Lekker mannelijke duels en veel door laten gaan. Dit is absoluut mijn stijl gaf Johan toe. Aangezien wij nu de oudjes waren was dat niet in ons voordeel. Woensdag (vanavond) hebben we de kans om dit recht te zetten tegen Bataven 9.
Bataven 9 zat nog op een roze wolk na hun eerste overwinning. Heel even mochten ze aan een resultaat denken tegen het zesde afgelopen vrijdag. Van de normaal foutloze keepende Guido kregen ze de 1-0 in hun schoot geworpen. De reactie van Guido luidde als volgt: Ik schrok van Yogi. Waar normaal Yogi aan onbezonnen actie doet liet hij ditmaal de bal rustig lopen. Die had ik niet zien aankomen. Bataven 6 herstelde nog voor de rust de achterstand. Dave “Pirlo” A. werkte schitterend de 1-1 achter Freek binnen. Hij verklaarde ondanks dat de bal van 30 meter kwam dat hij hem alleen maar heeft kunnen horen. De eindstand 1-3 voor Bataven 6.
Zondagmorgen was het de beurt aan de poule des doods. Bataven 3 mocht het opnemen tegen Bataven zat 2. Voor een wedstrijd verslag zie het instagram account van Bataven 3. Net als het Nederlands XI boycot de selectie van trainer Jari, de betere versie van Veronica insite (Bataven 5 tv). Als ze zelf filmpjes van mij laten zien en doen alsof ze me niet kennen weiger ik de pers te woord te staan.
Koen Rensen wilde maar al te graag wat kwijt. Heerlijk om weer bezig te zijn. Ik was vandaag belangrijk voor de ploeg scoorde de bevrijdende 0-2. We waren gewaagd aan elkaar en dan moet je oppassen dat zij niet de 1-1 maken. Die jongens van het derde kunnen echt wel wat. Koen was blij met zijn klutsgoal. Samen met Ted Sommerdijk hebben wij mister Kluts gevraagd om tijdens de corona periode op 1,5 meter te trainen. Dit deden we met de look a likes van Ron Brandsteder (poppen). Je ziet wat John ons geleerd heeft. Twee goals allebei uit de klust een van Ted en een van mij.
Op de vraag of nieuwkomer Rob D toegevoegde waarde heeft kon Koen kort zijn: die jongen heeft talent dat kun je zien. Echter om op dit niveau mee te kunnen moet hij nog veel leren. Waar wij als we het niet weten de bal over de zijlijn rossen of gewoon een lange bal blind na voren schieten lost Rob het voetballend op. Dat zijn wij niet gewend.
Trainer Arno van Bataven 4 was er vroeg bij op sportpark Walburgen. Hij observeerde de komende tegenstanders aandachtig. Iedereen die het sportpark op kwam kreeg te horen dat het maar 0-1 stond en Bataven 3 zeker niet de minder was. Arno zat nog steeds in de underdog positie.
Bataven 4 was in ieder geval klaar voor de strijd tegen Bataven 5. Binnen no time stond de einduitslag van 4-0 op het scorebord. De vedette konden zo hun benen sparen voor komende zondag. Arno was onder de indruk van Raymond en Remco bij Bataven 5. Het vijfde heeft toch wel twee toppers in het team. Op de vraag of Bataven 4 in het begin goed weg kwam (balletje op de paal) was zijn reactie ooo dat was niets.
Voor Bataven 5 was deze wedstrijd een opwarmer voor komende zondag. Dan moet het gebeuren voor de mannen van trainer Jelle. Dan wacht de clash tegen het derde. Zo werden enkele spelers op een weekendje weg gestuurd en stond de aflevering van Bataven 5 tv (volg het insta accountant van Bataven 5)in het teken van de match voor de zondag erop. Wel hebben de mannen van het vijfde Gendt oranje doen laten kleuren. Met prachtig versierde huizen.
Een niet te noemen inwoner van de Bernhardstraat klaagde voor af over het bord 3x tuut tuut bij winst. Echter toen hij het programma van afgelopen zondag voor het derde en het vijfde hoorde wist hij al dat er niet veel getoeterd ging worden.
Helaas moet het toernooi verder zonder een van de smaak makers. Jorg K scoorden nog in de openingswedstrijd moest en nu af met een lelijke blessure. Joris Rikken fysio alsmede speler van Bataven 4 verzorgde eerste hulp. Jorg succes met het herstel en hopelijk is het niet je drink arm.
Om 12:00 uur was het de beurt aan de dames van zondag 1 en zaterdag 1 om in poule C af te trappen. In een leuke onderlinge pot (volgens mij uniek twee Bataven vrouwen teams tegen elkaar) won Bataven vrouwen zaterdag 1 met 2-4.
We dachten, ook gezien de avond ervoor, dat we het tegen de jonge dames conditioneel zouden gaan afleggen. Maar niets bleek minder waar. Voetballen waren we de eerste helft de betere vond trainer Kevin. Ik maakte me zorgen over dat er wel voldoende water in de bidons zou zitten wat het was ‘na’ dorstig weer.
Nikki scoorde een prachtige goal. Ze verklaarde na afloop voor onze camera’s dat ze haar moeder dankbaar is dat ze haar naar Feyenoord laat kijken. Het was een typische Berghuis goal naar binnen komen en de bal via de lange hoek tegen de touwen aan schieten. Op de vraag of ze nu tijdens de training in een ander shirt gaat komen twijfelde ze. Ik zou mijn moeder er wel blij mee maken.
Ook Bataven zondag krulde er een bal op fantastische wijze in. Tactische en technisch was het een mooie pot om te aanschouwen. Ook de scheids van dienst was van een hoog niveau. We hebben voor de wedstrijden nog de laatste instructie van de UEFA mee gekregen. Deze hebben we toegepast bij de tweede goal. Jammer is dat de spelregel kennis van mijn collega trainer niet op voldoende niveau was concludeerde Rob Bouwman. Ik zag de sportiviteitsprijs aan ons voorbij gaan. Of hij had overwogen om nog in te grijpen was hij resoluut. Kan wel een tapeje op de mond van John plakken maar je kent hem. En met drie Gevelingetjes in en rond het veld gaat dat een dure hobby worden.
Komende week staan er weer wat krakers op het programma van de Bataven Cup. Minister de Jonge kondigt hoopt snel versoepelingen aan te kondigen dus wie weet mag er straks nog publiek komen kijken bij de Bataven Cup. Echter voor de klassieker van het toernooi Bataven 3 – Bataven 5 komt dit te vroeg. Volg hun insta accountants net als die van de overige teams om niets te missen van de Bataven Cup.Eerste verassing is een feit!

Afgelopen zondag stonden de eerste twee wedstrijden op het programma Bataven 6 – Bataven 8 en Bataven 7 – Bataven 9. Waar het 9de op zijn Duits voor een zinderen verassing zorgde lukte dit niet voor de mannen van Pinta/Botterblom. Met name het “houtwerk” voorkwam dit.
Onder leiding van Koning Harrie werd er afgetrapt tussen het 6de en 9de. Zoals veel voorkomend in de kelderklasse gebeurde dit zonder vlaggen en de grensrechters wapperde met een shirt. Dit werd later dankzij Peter vakkundig opgelost.
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het was een gelijk op en neer gaande strijd. Bataven 8 hielp door een foutieve terugspeelbal het zesde in het zadel. Thijs moet je dit soort cadeautjes niet geven. Even later verdubbelde het zesde door voorsprong. Bram won de broederstrijd en ronde een mooie aanval af. Bataven 8 raakte de paal en sprong minder scherp met de kansen om.
De beste kans was er in de tweede helft voor Remco (bataven 8). Afgelopen vrijdag was hij nog komen buurten bij het zesde. Onder het mom ik heb een vergadering.. kwam hij een gerstesapje mee drinken met de mannen van Bataven 6. Met gespitste oren wist deze ex militair feilloos de tactiek van Bataven 6 te ontcijferen. Hij zag dat Berry nog pap in de benen had. Was dit van de vele kilometers fietsen of van de Hertog jan? Waar Remco aangaf dat hij rechtsback zou zijn, verscheen hij in de tweede helft als rechtsbuiten ten tonelen. Een keer lukte het hem om aan Berry te ontsnappen. Echter de gelouterde verdediger wist hem al dan niet reglementair af te stoppen.
Bataven 6 scoorde de 3-0 door een mooie streep van Jorg. Maar de mooiste goal kwam nadat Bataven 8 wederom de paal had geraakt van Orland. Hij bracht de eindstand op 3-1. Bataven 6 kreeg te veel en Bataven 8 te weinig. Beide teams kregen een mooi cijfer in kader van de sportiviteitprijs.
Na afloop zat Johan B nog stuk. Onze oud trainer van de lagere senioren had graag voor een stunt gezorgd. Het zat erin vandaag waren de woorden van Johan. Het biertje op terras verzachte enigszins zijn pijn.
De tweede match was die tussen een team dat ieder jaar om de prijzen mee doet in de zevende klasse tegen een middenmoter uit de zevende klasse. Of te wel Bataven 7 – Bataven 9.
Op de vooravond van deze klassieker werd er door de captain van Bataven 9 een bijeenkomst georganiseerd. Zo nam hij de niet vorm kerende ex keeper en de top aankoop uit de Deense competitie mee naar het terras aan de Dorpstraat in Gendt. Echter bij het zien van de concurrent in de poule verkasten ze snel naar de Markt.
De wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 uit te draaien. Volgens de scheidsrechter verdiende de wedstrijd geen winnaar maar door een gelukkig late treffer van Rob Kregting pakte het negende de volledige winst.
Coach Akse was in zijn nopjes. De tactiek heeft gewerkt vandaag waren zijn woorden. Ook plukte we de vruchten van het door trainen. Wij zijn de underdog in de poule maar zoals je ziet kunnen wij iedereen verslaan. We hebben de overwinning uitbundig gevierd. Eerst in het clubhuis en later bij Lisa. Vrijdag wacht ons de topper tegen Bataven 6. Yannick baart zich zorgen waar de mannen op zondag ochtend meestal met de flinke kater op het veld staan zullen we nu nuchter aan de start verschijnen. Hoe dit uit gaat pakken gaan we zien.
Trainer Derks was uiteraard teleurgesteld. Hij weet de nederlaag aan een gebrek aan conditie. Zowel de spelers als staf besloten om het clubhuis te negeren. Dit hebben we niet verdiend. Onze focus ligt op de volgende wedstrijden liet Derks nog weten.
Vanavond gaat de Bataven Cup verder. Om 20:00 trappen Bataven 10 en Bataven 8 af. Waarbij beide ploegen opzoek gaan naar de eerste overwinning. Zondag barst het geweld los in poule B en C. Trainer Kruip enigszins gepikeerd dat hij niet vernoemt werd in het vorig verslag laste afgelopen vrijdag een extra persmoment in. Hierin gaf hij aan dat hij tevreden was met de aanstellingen van de scheidsrechters. De winnaar in poule was al bekend volgens Kruip. Bat zat 2 is een maatje te groot aldus de trainer. Het lijkt erop dat de trainer die normaal overtuigd is van de kracht van Bataven 4 voor de underdog positie kiest.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!