Bataven Cup

4 juni 2021 16:15


Bataven Cup

(Leuk onderling toernooi tussen de seniorenteams om het voetbalseizoen toch nog mooi af te sluiten!
Helaas geen supporters welkom, maar we proberen er toch wat moois van te maken! )

Zoals we weten staat er in juni een prachtig voetbal toernooi op het programma. Waar we hopen dat onze oranje hemden het goed gaan doen. Hiermee bedoelen we niet Europees kampioenschap maar de Bataven Cup. Met een deelname van twaalf teams gaat er gestreden worden in drie poules om de prijzen.

Vorig week vrijdag gingen de signalen op groen. De woorden van Mark en Hugo klonken als muziek in de oren. Of beter gezegd als een Bal op het natte zondagmorgen gras. Niet alleen voor de jonkies maar ook voor de vrouwen en mannen boven de 27.

Wat er vrijdag avond gebeurde was iets wat we goed kunnen bij de Bataven. Een viertal leiders staken de koppen bij elkaar en het idee om een Bataven Cup voor de lagere senioren op te gaan zetten was geboren. Het voorstel werd door de mede leiders, trainers, bestuur, walburgenboys, kantine medewerkers en scheidsrechters omarmt. Er werd binnen de huidige mogelijke heden in oplossingen gedacht.

Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door burophilipvandenhurk één van de weinige ongebonden en onafhankelijke adviseurs. Zij zijn geen onderdeel van een keten of gelieerd aan een bank. Zij adviseren je dus eerlijk en belangenvrij. Een bedrijf wat net als Bataven 7 een garantie voor kwaliteit is.

Volgens de aanvoerder van Bataven 7 dient de kwaliteit van het team omgezet te worden in prijzen. Samen met de trainer werden er heel wat kilometers afgewandeld. Hierin werd besproken waar het anders zou moeten en kunnen. Na de nederlaag tegen Bataven 8 en de noodgedwongen Corona stop was het stil op het veld bij Bataven 7. Echter toen de geruchten van Bataven Cup sterker werden zagen we de mannen van de trainers Marnix en Remco weer op het veld verschijnen. De aanvoerder gaf aan een prijs is een prijs maar deze zou heel mooi zijn in onze lege prijzenkast.

Trainer Jari van Bataven 3 was in zijn nopjes met de Bataven Cup. In de bekercompetitie hebben we laten zien dat we een echte cupfighter zijn. Tegen Bataven vier hoopt hij dat de balans van gelijkspel en verlies omslaat naar winst. We hebben ze aandachtig kunnen observeren twee keer en we weten nu hoe we ze moeten pakken, aldus Jari. Tegen Bataven 5 verwacht de trainer een walk-over. De nieuwe garde van Bataven 3 wil de oude garde van Bataven 3 graag laten zien wat winnen is.

Dit zal niet zo makkelijk gaan aldus Jorg K. We zijn scherp. We trainen al weken op 1,5 meter en we staan te poppelen om weer de wei in te mogen. Zoals we in Bataven 5 TV hebben kunnen zien staat trainer Jelle onder zware druk. Jelle put vertrouwen uit de eerste wedstrijd van het seizoen. Hierin werd RKHVV verslagen. We hebben laten zien dat we derby’s aan kunnen. We zijn klaar voor de stadsderby. De organisatie is nieuwsgierig naar de voorspellingen van de doelpunten (t)(r)egen de komende weken.

Naast twee mannenpoules is er ook een vrouwen poule waarin dames zondag, dames zaterdag en MO19 het tegen elkaar op gaan nemen. Trainer Marco van de MO19 zag de regio cup bij de jeugd aan zich voorbij gaan. Ik had zelfs contact opgenomen met de KNVB waarin ik zelf de poule kon bepalen. Gaat het niet door. Marco ziet de Bataven Cup vooral als leer moment van de meiden. Ze kunnen op deze manier kennis maken met het seniorenvoetbal. Verder zal hij geen risico nemen met de Lingewaard cup (4 juli bij Jonge Kracht). Hier wil hij laten zien wie de beste van Lingewaard is.

Kevin (trainer Bataven zondag 1) duikt in de underdog positie en geeft aan vooral blij te zijn dat de kantine weer open is. In de beker en competitie deden de dames uitstekende zaken. Echter ook in de derde helft stonden ze hun mannetje tegen het geweld van Bataven drie en vijf.

Bataven 9 achtte zich na de nederlaag tegen Bataven 10 kansloos voor de Bataven Cup. Net als de toekomst van Ronald Koeman bij Barcelona was ook de posities van Yannick en Adrie onzeker. Na goed scoutingswerk heeft Bataven 9 zich weten te versterken. Ze doen er alles aan de nieuwste aanwinsten speelgerechtigd en topfit te krijgen. Hierdoor verwachten ze een rol van betekenis te kunnen betekenen.

Al met al belooft het een hele mooie editie te worden. Ook de scheidsrechter staan te poppelen om de corona kilo’s ervan af te lopen. Aanstaande zondag wordt er afgetrapt op veld. Helaas mag er geen publiek bij aanwezig zijn. ESPN en Ziggo proberen er nog van alles aan te doen om de beelden te mogen uitzenden. Het schijnt echter dat de Nordic Entertainment Group de rechten al opgekocht heeft. Naast het binnen halen van de Bundesliga en de formule 1 was de Bataven Cup voor ons het grootste doel. Helaas is deze zender nog niet beschikbaar in Nederland. Dus ons advies hou Insta (diversen teams), Facebook, twitter en de Bataven site in de gaten zo mis je niets van de Bataven Cup.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!