In memoriam: Dolf Vermeulen

29 januari 2021 9:00


In memoriam: Dolf Vermeulen

Op woensdag 27 januari bereikte ons het droevige bericht dat ons gewaardeerde lid Dolf Vermeulen, een paar dagen na zijn 70e verjaardag, is overleden

In 1962, toen hij 11 jaar oud was, werd Dolf lid van onze vereniging. Nol Teunissen was toen de animator voor een ”wilde” kompetitie in de Betuwe voor pupillen vanaf 10 jaar. Dolf werd keeper en iedereen was het er al snel over eens dat hij veel talent had. Dat bleek te kloppen, want al op zijn 17e stond Dolf onder de lat in het vlaggenschip van de vereniging. Dolf maakte als keeper van Bataven 1 het kampioenschap mee in de 3e klas en ook de versterkte promotie van de 2e klasse naar de 1e klasse. Dolf kon als geen ander zijn verdedigers duidelijk maken dat ze van de bal af moesten blijven. Het karakteristieke “Liggen!” hoorde je regelmatig tijdens de wedstrijd. Eind jaren ‘70 kreeg Dolf concurrentie van zijn zwager Co Leenders. Daardoor werd hij tijdelijk reserve keeper. Omdat hij liever iedere zondag actief was, besloot Dolf om te gaan keepen bij Bataven 4.

Er kon echter altijd een beroep op hem worden gedaan. Zo ook in mei 1980, op de legendarische dag dat Bataven 1 kampioen kon worden tegen Westermeijer Ede. Dolf was die dag ’s morgens al kampioen geworden met Bataven 4 en zat in de kantine het kampioenschap te vieren. Hij had al enkele biertjes genuttigd toen Co uitviel met een blessure. Dolf werd uit de kantine gehaald en heeft de wedstrijd verder uitgespeeld, met een promotie met Bataven 1 naar de hoofdklasse als sportieve beloning. Dolf heeft in de vroege jaren ’80 nog verschillende jaren in het eerste gekeept. In zijn nadagen, toen hij al ruim in de dertig was, heeft Dolf tot 1989 als tweede keeper deel uitgemaakt van de A-selectie.

Na zijn keepers carrière heeft Dolf nog vele jaren gevoetbald bij de Veteranen. Zoals de meeste keepers had Dolf vooral aanvallende kwaliteiten. Toen teveel veteranen de voetbalschoenen aan de wilgen hadden gehangen, besloot Dolf met een aantal voetbalvrienden te gaan trainen op de zaterdagmiddag en dat heeft hij nog lang volgehouden. Uiteindelijk ging het ook om de gezellige nazit in de kantine met een biertje en sterke verhalen.

Als echte clubman is Dolf in de jaren zeventig, jarenlang en bij verschillende teams, jeugdleider geweest. Als pupil kon je geen fijnere leider treffen dan Dolf. Hij verzaakte nooit, was superaardig en altijd positief. Dolf was niet alleen om zijn karakter populair bij de jongste jeugd; het was natuurlijk wel de keeper van het eerste die voor de groep stond.

Als handige metaalbewerker en kassenbouwer werd Dolf in de loop der jaren regelmatig gevraagd voor allerlei klusjes bij de Supportersvereniging. Voor zijn grote verdiensten heeft de Supportersvereniging hem daarvoor enkele jaren geleden benoemd tot erelid.

Toen Dolf met pensioen ging, kwam hij overdag meer naar het sportpark en ging voor de Bataven de nodige klussen doen. Uiteindelijk trad Dolf toe tot de gelederen van de Walburgboys. Alles wat met lassen te maken had, werd door Dolf gedaan. Maar voordat hij aan die klussen begon was het vaste prik dat hij eerst langs de velden en de kanovijver ging kijken of er nog ballen waren blijven liggen. En zonder ballen kwam hij echt niet terug. Na het zoeken werd er dan gezamenlijk met de andere Walburgboys koffie gedronken en bijgepraat voordat er aan de volgende klussen werd begonnen.

Van alles heeft hij gerepareerd en gemaakt: verplaatsbare doelen, omheining, oprijplaten voor de maaimachine, wieltjes onder de verplaatsbare doelen, bakken voor in de kleedkamers. En zo zijn er nog veel dingen.

Ongeveer 5 jaren geleden werd Dolf ziek en ontdekte men dat hij kanker had en moest hij worden geholpen. Hij is de laatste jaren dan ook vele malen naar het ziekenhuis geweest voor de nodige behandelingen. Helaas ontdekte men enkele weken geleden dat dit geen effect meer had.

Dolf we gaan je heel erg missen.

Wij wensen Dave, Rob en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verliesBestuur, Walburgboys en Supportersvereniging vv de Bataven

Aanstaande maandag 1 februari, rijdt de afscheidsdienst rond 13:15 vanaf Momentum Afscheidshuis naar Heteren voor de crematie. Er wordt eerst nog een rondje gereden op het terrein van de Bataven voor de mensen die Dolf nog een laatste groet willen brengen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!