In memoriam: Geert Geveling

18 december 2020 16:00


In memoriam: Geert Geveling

Gisterochtend bereikte ons het droevige bericht dat ons gewaardeerde lid Geert Geveling op 71 jarige leeftijd is overleden.

Geert was een echte voetballiefhebber en heeft in zijn jeugd- en seniorenjaren bij de Bataven gespeeld. Als speler heeft Geert nooit de selecties gehaald. Maar dat lukte hem wel als trainer van de roemruchte C-selectie en als leider van de Bataven 2.

Eind jaren 80, toen het eerste in de hoofdklasse speelde, waren er binnen de vereniging veel talentvolle spelers. Het bestuur wilde deze spelers zoveel mogelijk in de hogere teams en op niveau laten spelen. Omdat er al een A- en een B-selectie was, werd besloten om een C-selectie samen te stellen. Henk Campschreur en Geert werden de trainers van de C-selectie. Henk, net terug van sv Hulhuizen, ging het 4e elftal trainen en Geert het 5e. In de eerste jaren werden de zaken erg fanatiek aangepakt. In de bestuurskamer en in de kantine waren de discussies over het samenstellen van de elftallen vaak heftig. Op de training deed Geert graag zelf mee in de partijen. Voor zijn spelers had dat helaas tot gevolg dat ze regelmatig thuis kwamen met dikke enkels of blauwe schenen. Daar moesten de spelers vooral niet over klagen, want daar hield Geert niet van. Later, aan de “Tafel van Geert”, kwamen de anekdotes uit die tijd regelmatig voorbij.

In 1992, toen het met de C-selectie wat afzwakte, werd Geert leider bij de Bataven 2. Deze functie heeft hij lang bekleed. Met een onderbreking van één seizoen heeft hij dit tot 2012 volgehouden. Geert stopte dat jaar na verschil van mening over het te voeren technische beleid.

Geert kon de Bataven echter niet loslaten en andersom had de Bataven dringend behoefte aan een betrokken vrijwilliger zoals Geert. Al gauw werd Geert gevraagd om op zondag mee te draaien in het schema van de bestuursdiensten. Deze functie beviel hem prima, waarop Geert aangaf dat hij wel iedere zondag ingepland wilde worden. Vanaf het seizoen 2015-2016 was Geert daarom iedere zondag de Gastheer, met een hoofdletter G, in de bestuurskamer van de Bataven. Geert werd zeer gewaardeerd voor zijn diensten door het seniorenkader en de spelers van de seniorenteams. Op het Sportgala van 2018 werd Geert gekozen tot vrijwilliger van het jaar.

Vanuit zijn lange verleden als leider bij de Bataven 2 kende Geert nog veel KNVB-scheidsrechters. Deze wist hij bij ontvangst in de bestuurskamer vaak zodanig in te pakken dat Bataven 2 of 3 er een thuisfluiter aan had. Geert genoot erg van de contacten met de leiders en trainers van de Bataven en de tegenstanders. Het mooiste vond Geert de nazit in de bestuurskamer op de vroege zondagmiddag, met zijn voetbalvrienden. Al snel stond dit bekend als de “Tafel van Geert”.

Onder het genot van een baco, een biertje en de onvermijdelijke schalen met bittergarnituur werden de voetbalzaken besproken, werden anekdotes verteld en werd er vooral veel gelachen.

Geert was seizoenen lang elke zondag trouw aanwezig. Tot vorig jaar oktober, toen hij afbelde dat hij wat ongemakken had. We hadden nog steeds de hoop dat hij nog terug zou komen, maar helaas mocht dit niet meer gebeuren.

Geert, we bedanken jou voor je grote verdiensten voor onze vereniging. We zullen je erg missen.

We wensen Ans, John, Winco en verdere familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur, Scheidsrechters, seniorenleiders, wedstrijd-secretariaat en kantinepersoneel

van vv de Bataven

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!